ČOVIĆ IZGOVORIO U ZAGREBU ONO ŠTO NE SMIJE U SARAJEVU: „Od tri naroda u Bosni i Hercegovini, jedino se hrvatski narod iskreno zalaže za…“

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović na jubilarnoj obljetnici osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu obratio se okupljenima

  • Politika

  • 02. Mar. 2020  02. Mar. 2020

  • 1

"HDZ u Bosni i Hercegovini, kao i ovdje, čini stožernu stranku hrvatskog naroda. Okupila je sve hrvatsko što diše u Bosni i Hercegovini. U zadnje četiri godine posebno je osnažena kroz Hrvatski narodni sabor u BiH, kako bismo jasno kazali da želimo biti potpuno ravnopravni s druga dva naroda u duboko podijeljenom društvu. To je nemoguće bez Vlade Republike Hrvatske i mudrosti onih koji je posljednjih godina vode", kazao je Čović.

Čović se zahvalio Vladi Republike Hrvatske "na mudrom političkom vodstvu i na skrbi o hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i zaštiti njegovih interesa".

Kao i obično, predsjednik "svih Hrvata" u Zagrebu hrabrošću iznenadi sam sebe, i izgovara ono što mu u Sarajevu nikada ne bi palo na pamet.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...