O INSTRUKCIJAMA U ISTOČNOM SARAJEVU NI RIJEČI: Tegeltija reagovao na saopćenje Transparency Internationala

"Kada pojedini političari, nevladine organizacije ili grupe građana koje tvrde da je pravosuđe pod političkim uticajem, dobiju presude sudova u svoju korist, tada se na sav glas njima javno hvale i dokazuju kako je nezavisni sud potvrdio da su u pravu", kazao je za N1 danas Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a kao reakciju na saopćenje Transparency Internationala.

  • Politika

  • 02. Mar. 2020  02. Mar. 2020

  • 1

"Tada nema primjedbi na nezavisnost pravosuđa, tada pravosuđe nije problem ili najboljem slučaju to je dokaz da u pravosuđu ima “pojedinih časnih sudija”. 

Već narednog dana nastavlja se imaginarna priča bez ijednog konkretnog dokaza da je pravosuđe pod poltičkim uticajem ovoga ili onoga", dodao je.

Još je poručio sljedeće:

"E sad, pitam se , ako je to pravosuđe pod političkim uticajem, zar ne bi bilo logično da presuđuje konstantno protiv pojedinaca, grupa ili nevladinih organizacija koja su “oponenti vlasti “ na bilo kojem nivou naročito u sporovima vezanim za vlast.

Primjera za ovakve duple standarde je bezbroj, samo u zadnjih par mjeseci da ne idemo dalje (od poslanika Draška Stanivukovića koji konstatno govori kako je pravosuđe pod kontrolom srpskog člana predsjedništva Milorada Dodika a onda se konstantno hvali kako dobija sudske sporove na Osnovnom sudu u Banjaluci ili kako je Okružno tužilaštvo Banjaluka odbacilo prijavu protiv njega, zatim pojedinaca vezanih za grupu “Pravda za Davida ” koji ističu svakodnevno ističu kako dobijaju sporove na sudu, a evo danas i Transparency International se pohvalio kako je Osnovni sud Banjaluka presudio u njihovu korist)".

(N1 / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...