"SB" SAZNAJE: Nenadić sutra neće biti imenovan za premijera Kantona Sarajevo, evo ko iz SDA neće podići ruke!

Tako će nakon pridobijanja DF-a i SBB-a na svoju stranu da napuste aktuelnu vlast, te mjeseci lobiranja i prikupljanja 18 ruku zastupnika, zahvaljujući posljednjem skandalu i unutastranačkom sukobu, SDA i dalje ostati bez milijardu KM kantonalnog budžeta.

  • Politika

  • 02. Mar. 2020  02. Mar. 2020

  • 4

Prema pouzdanim informacijama do kojih je došla Slobodna Bosna, Aljoša Čampara i još najmanje dva zastupnika SDA sutra neće glasati za imenovanje Marija Nenadića za novog mandatara za sastav Vlade Kantona Sarajevo.

Na taj način će aktuelna Vlada KS na čelu s Edinom Fortom i dalje ostati u tehničkom mandatu.

Razlog za ovakvu odluku Čampare i drugih zastupnika iz SDA je, naravno, posljednji skandal unutar ove stranke nakon što je objavljen snimak u kojem predsjednik kadrovske komisije Asim Sarajlić, u  zamjenu za glas za Fikreta Prevljaka u utrci za kantonalnog čelnika ove stranke, nudi zaposlenje za suprugu delegata iz Novog Grada.

Čampara je u krugu svojih poznanika navodno rekao da neće podržati imenovanje nove Vlade sve dok Asim Sarajlića ne bude smijenjen sa svoje funkcije unutar stranke, te da neće glasati po nalogu aktuelnog kantonalnog odbora. Umjesto toga, pored smjene Sarajlića, Čampara traži i ponovo pokretanje procedure za izbor čelnika kantonalnog odbora SDA, smatrajući da snimak dokazuje da je Prevljak izabran na koruptivan način.

 Na ovaj način Čampara je jasno poručio da se on ograđuje od ovakvog djelovanja svoje stranke. Treba podsjetiti da Čampara nije bio naročito uključen ni u proces rušenja Vlade KS Edina Forte, već su u tome prednjačili Mirza Čelik i Mahir Dević

Tako će nakon pridobijanja DF-a i SBB-a na svoju stranu da napuste aktuelnu vlast, te mjeseci lobiranja i prikupljanja  18 ruku zastupnika, zahvaljujući posljednjem skandalu i unutastranačkom sukobu, SDA i dalje ostati bez milijardu KM kantonalnog budžeta.

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...