OPET ĆE SE ZAKUHATI: Nakon Dodikovog debakla, u Banjoj Luci nastavak redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, ovo su vruće teme…

Raspravom o Nacrtu zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti danas će biti nastavljena 9. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske

  • Politika

  • 03. Mar. 2020  03. Mar. 2020

  • 0

Među preostalim tačkama dnevnog reda su izmjene zakona o radnim odnosima u državnim organima i o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, kojima bi trebalo da se ukine „bijeli hljeb“, privilegija da funkcioneri u RS-u primaju platu šest mjeseci nakon isteka mandata.

Izmjene tih zakona je predložio je potpredsjednik entitetskog parlamenta Milan Petković.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i prijedloge strategije razvoja elektronske uprave, unapređenja i zaštite prava pripradnika nacionalnih manjina, te borbe protiv cyber kriminaliteta u tom bh.entitetu do 2024. godine.

U prvom dijelu skupštinskog zasjedanja usvojeni su nacrti zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturisanju koji se donosi zbog uvođenja vansudskih mjera koje se mogu provesti prema privrednom društvu, odnosno preduzetniku s finansijskim teškoćama, radi održivog nastavka njegovog poslovanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...