ŠIRI SE RAPIDNO: U Hrvatskoj potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom

To je deveti slučaj zaraze virusom u Hrvatskoj, a zaražena osoba je iz Varaždina.

  • Regija

  • 03. Mar. 2020  

  • 0

U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom

To je deveti slučaj zaraze virusom u Hrvatskoj, a zaražena osoba je iz Varaždina.

Riječ je o vozaču koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije.

"Iz klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno devet oboljelih osoba. Riječ je o vozaču koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije", saopćio je Štab civilne zaštite.

Dosad troje pozitivnih u Zagrebu i petero u Rijeci

"Iz klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke", rekli su jučer ujutro iz Štaba civilne zaštite.

Radi se o osobi koja je bliski kontakt zaražene osobe iz Rijeke. Kako je dosad poznato, prva osoba koja je zaražena u Rijeci je čovjek u pedesetim godinama koji je radio u tvornici u Italiji, a nakon njega oboljeli su njegova žena i njen brat. Druge dvije osobe su kćerke prvozaraženog i njegov punac u kasnim dvadesetim godinama.

U Zagrebu još troje pozitivnih

U Zagrebu je i dalje troje pozitivnih. Svi se osjećaju dobro.

Nema zabrane javnih okupljanja, ali...

Generalnih zabrana javnih okupljanja u Hrvatskoj i dalje nema, s obzirom na epidemiološku situaciju, ali iz Štaba civilne zaštite apelirali su na sve koji su bili na područjima zahvaćenim novim koronavirusom da u interesu javnog zdravstva ne dolaze na javna okupljanja. Apel se odnosi na osobe koje su bile na području Kine, Japana, Hong Konga, Singapura, Južne Koreje, Irana te italijanskih pokrajina Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...