HRABRO SE SUPROSTAVIO OSUĐENOM RATNOM ZLOČINCU: Gradonačelnik Šapca zabranio promociju Šešeljeve knjige u kojoj se negira genocid u Srebrenici

Šešelj se protivio ovoj odluci i održao je promociju, ali u jednom od šabačkih hotela.

  • Regija

  • 03. Mar. 2020  03. Mar. 2020

  • 0

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zabranio je promociju knjige ratnog zločinca Vojislava Šešelja pod nazivom "U Srebrenici nije bilo genocida", a koja je trebala biti održana u Kulturnom centru.

Šešelj se protivio ovoj odluci i održao je promociju, ali u jednom od šabačkih hotela.

Podsjetimo, Šešelj je održao promociju knjige u zgradi Opoštine Stari Grad u Beogradu početkom februara kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo napadnuti jer su na istoj promociji željeli podijeliti dokument "Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini" koji govori o učešću Vojislava Šešelja u ratnim zločinima.

"Smatramo da je negiranje srebreničkih žrtava direktna posljedica politike koja se vodi već 30 godina, a to je politika zločina, negiranja i nepoštovanja za žrtve. U godini u kojoj se obilježava 25 godina od genocida u Srebrenici, ovakvim promocijama ne smije biti mjesta u javnim institucijama kao što je opština Stari Grad. (...) Ako osuđeni ratni zločinac nezakonito obavlja funkciju narodnog poslanika, ako svi državni organi i ubjedljiva većina političkih lidera negira genocid u Srebrenici koji su utvrdila dva međunarodna suda – niko ne može imati dilemu da se radi o državnoj politici negiranja, koja vodi u samoizolaciju, ekstremizaciju i moralnu propast cijelog društva", kazali su tada aktivisti organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo i Žene u crnom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...