ŽESTOKA REAKCIJA DF-a NA IZJAVE IRME BARALIJE: "Javna podrška HDZ-u i HNS-u od strane Naše stranke..."

Javna podrška HDZ-u i HNS-u od Potpredsjednice Naše stranke zagovaranjem principa „legitimnog predstavljanja“ i nepoštivanja pravomoćnih presuda “Međunarodnog suda za ljudska prava” u Strazburu izazvala zgražanje i nevjericu u dijelu Mostara i Hercegovine koji BiH smatraju jedinom Domovinom, stoji u saopštenju Kantonalnog odbora Demokratske fronte HNK-a.

  • Mini market

  • 03. Mar. 2020  03. Mar. 2020

  • 0

Nakon razgovora Irme Baralije, potpredsjednice Naše stranke s voditeljem i urednikom Podcasta BURA Juricom Gudeljom koji je izazvao dosta polemike u našoj javnosti i koji je prenijela "Slobodna Bosna", oglasili su se saopštenjem iz Kantonalnog odbora Demokratske fronte HNK-a. 

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nakon pokušaja miniranja izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH ciljanim nominiranjem već zaboravljenog Bariše Falatara kao Čovjeka koji je trebao pomoći Čoviću da bude „legitimni predstavnik“ u UZP-ovskom projektu demontiranja BiH, Naša stranka je krenula u nove poduhvate.

U opskurnim medijima koje instruira i nadahnjuje „legitimni predstavnik“ a koji kontinuirano ispoljavaju mržnju prema svemu što ima BiH predznak, Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija je iznijela tvrdnje koje su, na jednoj strani, izazvale oduševljenje javnosti koja smatra da je presuda „haškoj šestorci“ nepravedna i da su “Heliodrom”, “Mašinski fakultet” i druga stratišta BiH patriota bili “edukacijski centri” u kojima se humano postupalo sa uznicima. Sa druge strane je javna podrška HDZ-u i HNS-u od Potpredsjednice Naše stranke zagovaranjem principa „legitimnog predstavljanja“ i nepoštivanja pravomoćnih presuda “Međunarodnog suda za ljudska prava” u Strazburu izazvala zgražanje i nevjericu u dijelu Mostara i Hercegovine koji BiH smatraju jedinom Domovinom.

Ovom prilikom poručujemo Irmi Baraliji i Njihovoj stranci da će na njihovu žalost u BiH a posebno Mostaru pobijediti koncept koji zagovaraju i praktikuju sve demokratske Države, posebno članice EU i u kojem nema mjesta niti šanse za pogubne stavove koje je demokratska Evropa smjestila na „smetljište historije“ a koje zagovaraju udruženim snagama i združenim poduhvatom Dragan Čović i Irma Baralija.

Nećemo Vam dozvoliti!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...