POČELA SJEDNICA SKUPŠTINE KANTONA SARAJEVO: Imenovanje Vlade na dnevnom redu, ovo su svi ministri nove vladajuće većine…

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo trebali bi na današnjoj sjednici imenovati novi saziv Kantonalne vlade nakon što je dosadašnja Vlada smijenjena voljom novoformirane skupštinske većine

  • Vijesti

  • 03. Mar. 2020  

  • 0

Novi saziv Vlade KS trebali bi činiti kadrovi Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF). Budući saziv Vlade trebao bi predvoditi kao zajednički kandidat nove većine Mario Nenadić.

SDA će imati sedam ministara te bi resor pravde i uprave trebala predvoditi Mersa Kustura, novi ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša trebao bi biti Faruk Kapidžić, ministrica komunalne privrede i infrastrukture trebala bi biti Nihada Glamoč, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar finansija Jasmin Halebić, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić te ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica.

SBB će imati tri ministra i to Ismir Jusko trebao bi biti novi ministar unutrašnjih poslova, Anis Krivić ministar obrazovanja, nauke i mladih dok bi na čelu Ministarstva rada, socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica trebaa biti Jasna Agić.

DF će imati dva ministra i to za ministra zdravstva su predložili Rusmira Mesihovića te za ministra privrede Draška Jeličića.

Na početku sjednice Elmedin Konaković (Narod i pravda) tražio je pojašnjenje tvrdeći da su im prijedlozi za ministre dostavljeni prekasno budući da su se promijenili prijedlozi za resor kulture i sporta kao i za boračka pitanja.

Zatražio je pauzu kako bi se zastupnici unutar klubova konsultirali o glasanju za ovakav prijedlog.

Inače na dnevnom redu je i Prijedlog kantonalnog budžeta za 2020. godinu kao i Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...