PROŠAO NA TESTU: Papa Franjo nema koronavirus

Papa je već nekoliko dana prehlađen, a s obzirom na to da se prije pet dana rukovao i grlio s ljudima na Trgu svetog Petra, mnogi su se pitali šta mu je.

  • Svijet

  • 03. Mar. 2020  03. Mar. 2020

  • 0

S obzirom na to da mu prehlada ne prolazi već danima, ima temperaturu i kašlje, i on je napravio test na koronavirus, a rezultat je negativan, objavio je Il Messaggero.

Papin glasnogovornik nije želio komentirati ovu vijest, prenosi Guardian.

Podsjetimo, Papa je tokom mise prije pet dana kašljao i šmrkao, a nakon toga se i ljubio i rukovao s desetinama ljudi na Trgu svetog Petra u znak solidarnosti sa svima koji su zaraženi koronavirusom. Utvrđeno je da je imao i temperaturu. Otkazao je neke audijencije idućih dana kako bi se oporavio, na jednu misu je uspio doći, no onda je opet otkazao neke događaje. Kako mu se stanje nije poboljšavalo, za svaki slučaj se testirao i na koronavirus.

83-godišnji Papa, rođen u Argentini, ima teškoća s plućima i kukom, no vrlo rijetko otkazuje zakazane susrete.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...