MOSTARCIMA JE PUNA KAPA SVEGA: Blokirana i druga nelegalna deponija, niko ne može ući u krug preduzeća…

Mještani mostarskih prigradskih naselja Rodoč i Jasenica blokirali su ulaz u krug Javnog poduzeća Parkovi u Rodoču, gdje je proteklih dana privremeno deponirano mostarsko smeće

  • Hronika

  • 04. Mar. 2020  

  • 0

"Ne ulazimo u probleme koje imaju mještani sjevernih naselja oko jedne od najboljih regionalnih deponija u Bosni i Hercegovini koja je do jučer bila ponosni projekt Svjetske i Europske banke i za koju se i danas vraćaju krediti, ali unatrag dvadeset godina pučani južnih naselja znaju za blokade Uborka zbog svakovrsnih i inih razloga i u svakoj takvoj situaciji oživjele bi divlje deponije iza Mika, mosta Franje Blaževića, Hercegovine, Aluminija itd. Poštujemo svačiju borbu, ali ne preko naših leđa", poručili su u priopćenju za javnost mještani mostarskih južnih naselja.

Podsjećamo, zbog blokade odlagališta komunalnog otpada na Uborku smeće s mostarskih ulica ne odvozi se od 22. veljače.

Direktor Parkova Dragan Krtalić ranije je izjavio kako se dio smeća ispred "domova zdravlja, škola i nekih frekventnijih dijelova grada" odvozi u krug tog poduzeća u južnom dijelu Mostara odakle će se smeće ukloniti i propisno deponirati nakon što se deblokira Uborak.

Mještani i aktivisti već godinama traže sanaciju i zatvaranje deponije na Uborku. Oni tvrde kako je kapacitet odlagališta davno premašen, traže njegovu sanaciju i pronalazak nove lokacije za odlagalište.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...