AMFILOHIJE U PANICI: „Policija pretresa sveštenike na graničnim prijelazima, to je politički motivisano…“

Pretresi sveštenika i monaha na graničnim prijelazima u Crnoj Gori politički su i anticrkveno motivisani, ističe mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je od Savjeta za građansku kontrolu policije tražio da ispita zakonitost takvog postupanja

  • Regija

  • 04. Mar. 2020  

  • 4

Mitropolit Amfilohije predao je Savjetu pritužbu na postupanje policije, kojom je tražio da to pitanje hitno stave na dnevni red, da bi bile prekinute „diskriminatorske aktivnosti prema pravoslavnom sveštenstvu i monaštvu“.

"O tome smo neposredno obaviješteni od sveštenstva i monaštva koje je bez ikakvog razloga, i to samo zbog toga što pripadaju pravoslavnoj crkvi, zadržavano na graničnim prelazima, i samo su njima, naočigled građana, vršeni pretresi automobila", ukazuje mitropolit Amfilohije.

"Ne sporeći pravo pripadnicima Granične policije na graničnim prelazima da, u skladu sa zakonskim propisima, vrše službene dužnosti, ipak moramo da primijetimo da je riječ o politički i anticrkveno motivisanim aktivnostima, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su nedopuštene u demokratskom društvu i pravnoj državi. U ovom slučaju, samo je jedna grupa lica, pravoslavno sveštenstvo i monaštvo, označena kao `državno opasna` i prema njoj se postupa diskriminatorski", kazao je mitropolit Amfilohije, a prenose agencije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...