"SARAJEVO, LJUBAVI MOJA": Gradska uprava će nagraditi utemeljitelje "sarajevske pop-rock škole"

Ovogodišnja ceremonija obilježavanja 6. aprila - Dana grada Sarajeva bit će mnogo bogatija od prethodnih, jer će, između ostalog, imati i dodjelu priznanja najznačajnijim osobama iz svijeta muzike koji su doprinijeli razvoju sarajevske pop-rock škole.

  • Mini market

  • 04. Mar. 2020  04. Mar. 2020

  • 1

Jedan od organizatora manifestacije, poznati estradni djelatnik Faruk Drina, ispričao je za Slobodnu Bosnu da je se manifestacija zove "Sarajevo Ljubavi Moja" i da će je režirati Dino Mustafić. 

"Dodjela priznanja bit će održana na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva i priznanja će biti uručena umjetnicima koji su stvarali muzičku scenu u Sarajevu odnosno čuvenu 'sarajevsku pop-rock školu", kazao je Drina.

Prema njegovim riječima, svečana sjedica Gradskog vijeća Grada Sarajeva bit će u Vijećnici 6. aprila 2020. godine u 18.00, dok će u 20.00 sati u Narodnom pozorištu biti program gdje će svi lauerati izvesti po jednu ili dvije numere uz pratnju simfonijskog orkestra Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom Ranka Rihtmana.

"Nagrade koje će biti dodijeljene se zovu: 'Priznanje za doprinos afirmaciji muzičke scene i sarajevske pop rock škole'", rekao je naš sagovornik.

Na pitanje koja su najznačajnija imena koja će biti nagrađena, Drina je izjavio da će to ovoga puta biti: Dino Merlin, Goran Bregović, Željko Bebek, Saša Lošić, Sejo Sexon, Kornelije Kovač, Vajta, Zijo Valentino.

"Tifa i Zele Lipovača će izvesti numeru 'Sarajevo ti i ja'. Također, nova generacija pjevača će izvesti numere umjetnika koji više nisu živi. Tako će Ilma Karahmet izvesti pjesmu 'Što te nema'  Jadranke Stojaković. Džejla Ramović će otpjevati pjesmu 'Da sam ja neko' od Davorina Popovića, Amel Curić će otpjevati pjesmu Kemala Montena, Mirza Selimović će otpjevati pjesmu Gori vatra sa kojom je Zdravko Čolić krenuo u pohod na sami muzički vrh", naveo je Drina.

Izjavio je da se radi o respektabilnoj manifestaciji koje će BHRT i Federalna TV prenositi u direktnom prijenosu, dok će voditeljski par biti Maja Čengić i Tarik Filipović.

"Nakon uručenja nagrada na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, lauerati prelaze u Narodno pozorište. Manifestacija nije komercijalnog karaktera. Gradska uprava će uručiti pozivnice. Bit će prisutni diplomatski kor, akreditovani gosti, gosti iz prijateljskih gradova sa Sarajevom, značajni ljudi iz javnog i političkog života zemlje. Relativno je mali kapacitet sale, ali će iz tog razloga daleko više moći pratiti manifestaciju putem malih ekrana", kazao je Drina.

(K. S.)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...