KAKVA BLAMAŽA: Iz Vlade KS se izvinili Britanskoj ambasadi "zbog neugodnosti"

Iz Vlade Kantona Sarajevo saopćeno je da nije tačna informacija da je Ambasada Velike Britanije vlasnik Facebook stranice Vlade KS.

  • Mini market

  • 04. Mar. 2020  04. Mar. 2020

  • 0

"Vlasnik Facebook profila je Vlada Kantona Sarajevo. Facebook stranica je pokrenuta u prošlom sazivu ali svakako ostaje kao komunikacijski alat novoformirane Vlade kao i svih budućih. U samom uspostavljanju FB profila te drugih digitalnih kanala Vlada KS je dobila podršku međunarodne zajednice u BiH koja podržava sve napore svih vlada koje idu u pravcu jačanja transparentnosti i dvosmjerne komunikacije s građanima – navodi se.

Iz Vlade KS navode da se izvinjavaju Britanskoj ambasadi zbog neugodnosti koju je ova objava stvorila te se zahvaljuju na pomoći koju je uvijek pružala unapređenju rada administracije u Kantonu Sarajevo i Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u ranijoj objavi Krizni štab Kantona Sarajevo danas je održao sjednicu na kojoj je tražio od predstavnika Vlade KS da informiše javnost putem Facebook stranice kantonalne vlade o novostima u vezi s virusom korona.

Službenici Vlade KS odgovorili su da takvo nešto nije moguće, jer je stranica u vlasništvu Ambasade Velike Britanije. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...