HASKIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA; Potvrđena prvostepena presuda za poreznu utaju: „Kazna zatvora se ima izvršiti...“

Prvostepenom presudom Suda BiH, od 29.11.2019. godine, prema osuđenom Asmiru Haskiću opozvana je uvjetna osuda izrečena pravosnažnom presudom Suda BiH

  • Hronika

  • 05. Mar. 2020  

  • 0

Sud Bosne i Hercegovine donio je drugostepenu presudu u predmetu Asmir Haskić kojom je odbijena kao neosnovana žalba branioca osuđenog Asmira Haskića, te je potvrđena presuda Suda Bosne i Hercegovine od 29.11.2019. godine.

Prvostepenom presudom Suda BiH, od 29.11.2019. godine, prema osuđenom Asmiru Haskiću opozvana je uvjetna osuda izrečena pravosnažnom presudom Suda BiH od 27.3.2017. godine, zbog krivičnog djela porezna utaja ili prevara iz člana 210. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, te je određeno da se utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine ima izvršiti.

Istom presudom od osuđenog je oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 44.488,60 KM, a koju je optuženi dužan uplatiti u korist budžeta Bosne i Hercegovine u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude, navodi se u saopćenju iz Suda BiH .

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...