TRUMP KOMENTARISAO PODATKE WHO-a O SMRTNOSTI KORONAVIRUSA: "To su lažne brojke"

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je jučer navečer dok je gostovao uživo u televizijskoj emisiji kako ne vjeruje procjeni Svjetske zdravstvene organizacije da je globalna stopa smrtnosti od koronavirusa 3,4%.

  • Svijet

  • 05. Mar. 2020  

  • 0

"Mislim da je 3,4% zaista lažna brojka", rekao je Trump u telefonskom intervjuu na Fox Newsu, a prenosi The Guardian.

"Mnogi će imati blage simptome"

"E sad, to je samo moj dojam", kazao je Trump, a zatim nastavio da je on "utemeljen na razgovorima s puno ljudi".  

"Mnogi će imati blage simptome i brzo će ozdraviti, čak neće ni ići liječniku. A nikad ne čujete za te ljude, tako da ih ne možete svrstati u kategoriju cjelokupne populacije, u smislu korone. Dakle, jednostavno ne možete to učiniti", rekao je Trump.

Kako broj zaraženih koronavirusom sve više raste u Sjedinjenim Američkim Državama, konzervativni mediji sve više vremena posvećuju odgovorima na kritiku demokrata i glavnih medija kao što su New York Times i CNN koji su prozvali Donalda Trumpa zbog njegove reakcije na situaciju s koronavirusom.

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...