SVE POČINJE BOLOVIMA U GORNJEM DIJELU STOMAKA, A ONDA SLIJEDI MUČNINA: Uz ovaj stari recept sa istoka gastritis i žgaravica nestaju u trenu…

Pred vama je jednostavan, ali vrlo učinkovit recept s dalekog istoka

  • Zdravlje

  • 06. Mar. 2020  

  • 0

Riječ je o receptu čuvenog Muhamada Hamrajeva, predsjednika Akademije narodne medicine Uzbekistana. Nakon redovitog uzimanja ovog napitka bol prestaje u trenu.

Gastritis počinje s bolom u gornjem dijelu trbuha s mučninom i žgaravicom. Često se takvi simptomi ubrzo povuku ali ukoliko potraju jasno je da se razvio gastritis.

Želučana sluznica kod gastritisa nadražena je i upaljena, ali ne postoji otvorena rana. Otvorena rana je karakteristična za peptički ulkus.

Klasično liječenje započinje uvođenjem mjera kao što su prestanak pušenja i promjena prehrambenih navika. U tome je ključno ne preskakati obroke, pogotovo doručak.

Ovo je  jednostavan, ali vrlo učinkovit recept iz zbirke Muhamada Hamrajeva, predsjednika Akademije narodne medicine Uzbekistana.

SASTOJCI

pola slatke bundeve

2 kašike meda

1 kašike jabučnog sirćeta

PRIPREMA

Ogulite i stavite komade sirove bundeve u sokovnik.

Na pola litra soka dodajte 2 kašike meda i jednu kašiku jabučnog sirćeta.

Od ovog soka bol trenutno prestaje.

Probajte, mnogi se kunu da im je pomoglo!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...