PORUKA ERDOGANU IZ EU: "Nećemo dopustiti ucjene"

Evropska unija neće dozvoliti ucjene i traži od Turske da poštuje sporazum o zaustavljanju migranata, poruka je ministara vanjskih poslova zemalja Evropske unije, koji su se sastali u Zagrebu.

  • Svijet

  • 06. Mar. 2020  

  • 0

Na vanrednom ministarskom sastanku EU pokušava dogovoriti zajednički odgovor na krizu koja je zaprijetila novim migrantskim valom prema Evropi.

Šefovi evropskih diplomatija podržali su Grčku da poduzima sve nužne mjere za zaštitu vanjskih granica Unije i pozdravili primirje koje su jučer postigli Rusija i Turska, prenose hrvatski mediji.

Uoči sastanka ministri su najavili da će razmotriti inicijativu za stvaranje sigurne zone na sjeveru Sirije te dodatnu finansijsku pomoć Ankari.

- Turska nosi veliki teret zbrinjavanja izbjeglica, ali u isto vrijeme neprihvatljivo je da migranti budu sredstvo pritiska - izjavio je novinarima visoki povjerenik za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...