ČOVIĆEVA MILJENICA U AKCIJI: Željana Zovko se žalila na financijsku potporu Turskoj, stigao joj je odgovor…

Europski je parlament još u studenom 2019. godine, kao odgovor na neočekivane vojne akcije Turske u sjeveroistočnoj Siriji, donio odluku o smanjenju sredstava koja se dodjeljuju kao financijska potpora Turskoj iz instrumenta IPA II za 85 milijuna eura

  • Mini market

  • 07. Mar. 2020  07. Mar. 2020

  • 2

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko je tada, kao suizvjestiteljica za IPA fondove, uputila zamolbu Komisiji da pojasni u što će ova sredstava biti utrošena. Prijedlog zastupnice Zovko je naime bio sredstva preusmjeriti na ostale korisnice instrumenta IPA II, države Zapadnog Balkana, kako bi se povećala vidljivost Europske unije u regiji i poboljšalo upravljanje granicama, priopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke (EPP).

U odgovoru Komisije, koji ovaj stigao ovaj tjedan, stoji da će se smanjenje sredstava IPA II razmatrati s ostalim linijama proračuna vezanima za vanjske poslove te da se ukupno neto smanjenje u godišnjem proračunu može iskoristiti za nepredviđene događaje i promjenu prioriteta tijekom 2020. godine.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...