ČUVENI PROIZVOĐAČ MOBITELA DOTAKAO DNO: Taman kada se mislilo da ne može biti gore stigli su novi porazni rezultati…

Stigli su financijski podaci za februar ove godine koji pokazuju da se radi o još lošijem mjesecu u odnosu na januar u kojem su također zabilježeni loši rezultati.

  • HiTec

  • 08. Mar. 2020  

  • 0

Tvrtka HTC već se duže vrijeme nalazi u financijskim problemima, a sada stiže još loših vijesti.

Prošli mjesec zabilježeni su prihodi od 14 milona američkih dolara, što je manje u odnosu na 21 milion zabilježen godinu dana prije. To je manje i od dosadašnjeg povijesnog minimuma zabilježenog u ljeto 2019. godine, kada su prihodi iznosili 15 miliona dolara. Poslovanje je palo za 32,96% na godišnjoj te 12,38% na mjesečnoj razini.

Ipak, tvrtka se konačno nada stabilnom poslovanju zahvaljujući usporavanju prošlogodišnjeg prosječnog pada na godišnjoj razini od 57,82%, a daljnjem poboljšanju stanja bi trebali pomoći proizvodi tajvanske tvrtke koji ove godine stižu na tržište.

Hoće li im to uspjeti doznaćemo uskoro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...