IZETBEGOVIĆ S AMBASADOROM TURSKE: "Prioriteti deblokada institucija i ekonomski razvoj"

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koča.

  • Politika

  • 10. Mar. 2020  

  • 1

Naglašeno je da dvije zemlje gaje izuzetno prijateljske odnosi koji imaju perspektivu daljeg jačanja kroz intenziviranje ekonomske saradnje.

Istaknuta je važnost podrške Republike Turske u izgradnji autoceste Sarajevo-Beograd koji predstavlja projekat od regionalnog značaja.

Ambasador Koč je istakao da je za nastavak započetih projekata neophodno da se otklone aktuelne blokade kako bi država BiH mogla aktivno i ubrzano djelovati i donositi odluke.

Predsjednik Izetbegović je naglasio da je neophodno okončati blokade i prestati sa izazivanjem kriza koje nanose štetu svim građanima BiH. Umjesto toga potrebno je posvetiti se ubrzanoj implementaciji preporuka iz Mišljenja Evropske komisije i reformama koje su u njemu sadržane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...