KO S DODIKOM TIKVE SADI...; ZADNJI POKUŠAJ PRIJE PRELASKA U SNSD: Mićiću nakon isključenja iz SDS-a preostaje još samo jedan potez…

Predsjedništvo SDS-a donijelo je odluku o isključenju gradonačelnika Bijeljine i potpredsjednika ove stranke Miće Mićića iz članstva i o raspuštanju Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a u Bijeljini

  • Politika

  • 11. Mar. 2020  11. Mar. 2020

  • 1

Prema Statutu SDS-a Mićića, koji nije prisustvovao sjednici, na čelu Gradskog odbora će naslijediti njegov zamjenik Nenad Lalić, a zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić i potpredsjednik Vukota Govedarica zaduženi su da Laliću pomognu u konsolidaciji Gradskog odbora u Bijeljini.

Statut SDS-a omogućava Mićiću da se na odluku o isključenju žali Glavnom odboru stranke, a u slučaju da Glavni odbor uvaži njegovu žalbu, objašnjava izvor iz vrha SDS-a, Mićić će biti vraćen u članstvo, ali ne i na funkciju predsjednika bijeljinskog SDS-a.

- Sve su prilike da se Mićić neće žaliti, pogotovo ako procijeni da nema podršku većine članova GO i najvjerovatnije je da će ići u formiranje novog političkog subjekta u Semberiji - tvrdi izvor „Glasa Srpske“.

Prema njegovim riječima, statutarno je moguće da trećina opštinskih i gradskih odbora ili trećina članova Skupštine SDS-a traži vanrednu sjednicu Skupštine i smjenu stranačkog rukovodstva, ali s obzirom na to da se u maju raspisuju lokalni izbori, vanredni unutarstranački izbori praktično bi doveli u pitanje učešće stranke na izborima.

- U sjeni odluke o isključenju Mićića iz SDS-a ostala je jučerašnja odluka bijeljinskog DNS-a da odgodi potpisivanje sporazuma o podršci Mićićevoj kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine. Pošto je sada jasno da će SDS imati drugog kandidata za gradonačelnika, otvorena je i mogućnost da Milorad Dodik raskine sporazum koji je Mićić potpisao i da predloži svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine, koji bi u takvom odnosu snaga imao najveće šanse za pobjedu - objašnjava isti izvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...