KINEZI KONAČNO OTKRILI KARTE: Nakon višemjesečnih najava predstavljen novi Vivo NEX 3s 5G, ali mnogima se cijena baš i neće dopasti…

Nakon više mjeseci raznih glasina Vivo je predstavio novi telefon iz serije NEX – NEX 3s 5G

  • HiTec

  • 11. Mar. 2020  

  • 0

Najveće novine u odnosu na prethodni model NEX 3 5G odnose se na novi SoC te bržu radnu i podatkovnu memoriju. Ostalo je sve manje-više isto kao i na modelu s kraja prošle godine.

Dizajn je ostao isti te je jedina novost koju NEX 3s 5G donosi po tom pitanju – nova boja kućišta. Novi model će se tako uz već postojeće crnu i plavu boju kućišta moći nabaviti i u narančastoj. Kako je NEX 3s 5G model za 2020. godinu očekivano ima i najnoviji SoC za flagshipe – Snapdragon 865 kako i Snapdragon X55 5G modem bez kojeg ne bi bilo podrške za 5G mreže.

Vivo nije mijenjao količine radne i podatkovne memorije pa tako i NEX 3s 5G ima konfiguracije sa 8 i 12 GB RAM-a te sa 256 GB interne memorije. No promijenio je vrtu memorija – LPDDR4X RAM je zamijenjen s bržim LPDDR5, a UFS 3.0 s također bržom UFS 3.1 memorijom. I to bi bilo sve od novina koje je Vivo predstavio s novim modelom.

Prodaja na kineskom tržištu kreće za vikend, a cijene će na kineskom tržištu iznositi oko 720 USD (8/256 GB) i oko 760 USD (12/256 GB).

(SB / Bug)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...