ŠTA SE OVO DOGAĐA: Otkazan zaostali derbi susret Premiershipa, svi igrači Arsenala hitno prebačeni u karantin...

Zaostala utakmica Premiershipa između Manchester Cityja i Arsenala neće biti odigrana danas jer je kasno sinoć odgođena

  • Sport

  • 11. Mar. 2020  11. Mar. 2020

  • 1

Nakon što je predsjednik Olympiakosa Evangelos Marinakis jučer saopćio da je zaražen koronavirusom večerašnji meč na Etihadu je otkazan, a igrači Arsenala su završili u karantinu.

Odluka o odgađanju utakmica je poduzeta radi mjera opreza jer su igrači Arsenala i klupsko osoblje došli u kontakt s Marianakisom tokom utakmice 1/16 finala Europa lige 27. februara, saopšteno je iz londonskog kluba.

Rizik da neko od igrača Arsenala bude zaražen je veoma nizak, ali u skladu s uputama britanske vlade svako ko je bio u kontaktu s nekim od zaraženih se treba izolovati na period od 14 dana.

"Igrači će ostati kući dok ne istekne period od 14 dana. Četiri uposlenika Arsenala koji su sjedili u blizini Marianakisa tokom meča će također ostati kući", poručili su Topnici.

Organizatori Premiershipa su saopštili kako nisu imali alternative nego da odgode meč te da za sada nema opasnosti da neki drugi susreti budu odgođeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...