NAČELNIK OPĆINE CENTAR NEDŽAD AJNADŽIĆ UPOZORIO GRAĐANE SARAJEVA: Izbjegavati kupovinu higijenskih potrepština na ulicama

Molimo građane da se ne upuštaju u bliže kontakte sa osobama nepoznatog porijekla,

  • Vijesti

  • 11. Mar. 2020  

  • 0

Imajući u vidu sve složenije probleme u vezi sa migrantskom krizom, nekontrolisanim kretanjem izbjeglica na teritoriji BiH i općine Centar bez lične dokumentacije, kao i sve većim prisustvom migranata na glavnim saobraćajnicama, raskrsnicama i pješačkim zonama, a posebno zbog širenja i opasnosti od korona virusa, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić održao je više sastanaka sa predstavnicima nadležnih institucija, javnih preduzeća i ustanova u traganju za mogućim rješenjima ove situacije koja je s aspekta fizičke sigurnosti i zdravstvenog stanja građana neodrživa.

Pored mjera koje se po zaključcima vanredne sjednice općinskog štaba civilne zaštite upućuju, ovim putem pozivamo građane da se dosljedno pridržavaju uputstva Svjetske zdravstvene organizacije i Zavoda za javno zdravstvo FBiH i KS i drugih nadležnih institucija.

S obzirom na preporuke da se izbjegne kontakt sa osobama čije je zdravstveno stanje nepoznato molimo građane da se ne upuštaju u bliže kontakte sa osobama nepoznatog porijekla, te da izbjegnu sve učestaliju kupovinu higijenskih potrepština i drugih predmeta na ulicama, a da svoju plemenitu, odnosnu humanu želju iskažu na drugačiji i efikasniji način.

U tom smislu obavještavamo građane da će od petka 13. marta u svim mjesnim zajednicama Općine Centar od 8 do 17 sati biti organizovano prikupljanje odjeće, obuće, hrane, te higijenskih potrepština koje će Općina kontinuirano upućivati u migrantske centre u Sarajevu putem nadležnih organizacija.

Načelnik Ajnadžić ističe potpunu spremnost da u zajedničkoj aktivnosti sa Općinskim vijećem ova Općina materijalno podrži Ministarstvo sigurnosti BiH, zdravstvene i druge ustanove i institucije koje su nadležne da poduzimaju mjere na sprečavanju eskalacije migrantske krize, a s tim u vezi i širenja korona virusa kojem može doprinijeti ulična prodaja higijenskih potrepština.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...