FUDBAL U DOBA KORONE: Nevjerovatna drama na Anfieldu; Liverpool poveo 2:0, ali ni to nije bilo dovoljno (VIDEO)

Fudbaleri Atletico Madrida napravili su senzaciju izbacivši aktuelnog prvaka Evrope, Liverpool, u osmini finala Lige prvaka. Redsi su slavili u regularnom toku rezultatom 1:0, no nakon produžetaka konačan rezultat glasio je 3:2 u korist madridske ekipe.

  • Sport

  • 11. Mar. 2020  12. Mar. 2020

  • 0

Od samog starta Liverpool je krenuo maksimalno ofanzivno kako bi nadoknadio deficit od jednog gola iz prve utakmice.

Veoma je teško nabrojati sve velike prilike koje su Redsi u ovom meču stvorili, no Jan Oblak je bio fenomenalan i do ludila je dovodio napadače aktuelnog prvaka Evrope.

U prvom dijelu, između ostalog, izdvaja se odlična šansa za Roberta Firmina nakon pola sata igre, kao i udarac Mohameda Salaha pored gola nešto ranije.

No, igrao se 43. minut kada je Alex Oxlade-Chamberlain divno centrirao sa desne strane, a Georginio Wijnaldum pogodio glavom za vodstvo Redsa na poluvremenu.

Ako je Liverpool imao inicijativu u prvom dijelu, onda se za drugi može reći prava opsada gola.

Sve je krenulo od 60. minute kada su domaći redali jednu za drugom šansom. Andy Robertson je u 66. minuti pogodio prečku glavom, da bi Oblak još u nekoliko navrata izludio napadače Liverpoola.

Pet minuta prije kraja vidjeli smo i divne makazice, ali Sadio Mane nije imao sreće da lopta završi u golu. Ostalo je 1:0 pa se otišlo u produžetke.

U produžecima poveli su domaći. Roberto Firmino je nakon udarca glavom pogodio stativu, no lopta mu se odbila i pogodio je praznu mrežu gostiju.

Kada su svi mislili da je tu kraj za Atletico, na scenu je stupio čudesni Marcos Llorente koji je postigao dva gola, nakon što je u drugom dijelu ušao u igru, za veliku radost gostiju.

U posljednjim trenucima meča gosti su istrčali kontru i Alvaro Morata je pogodio za konačnih 2:3.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...