PARE (NI)SU PROBLEM: Stručnjaci otkrii koliko su rizične novčanice za prijenos koronavirusa…

S ovim se ne slažu dužnosnici Svjetske zdravstvene organizacije

  • Ekonomija

  • 12. Mar. 2020  

  • 0

Diranje novčanica ne predstavlja poseban rizik za zarazu korona virusom, izjavio je Lothat Wieler, direktor njemačkog Instituta "Robert Koch" za zarazne bolesti.

"Prijenos virusa preko novčanica nema neku osobitu važnost", rekao je on, prenosi Hina.

Dodao je da su najrizičnije izlučevine zaraženih ljudi.

Njegove izjave proturječe dužnosnicima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koji su savjetovali ljudima da peru ruke nakon baratanja novčanicama.

U Njemačkoj dva smrtna slučaja

Njemačka je zablježila 1.269 zaraženih, uključujući dva smrtna slučaja.

Kancelarka Angela Merkel upozorila je u srijedu da bi se 70 posto stanovništva zemlje moglo zaraziti virusom, koji je WHO proglasio pandemijom.

Od pojave novog korona virusa, u prosincu prošle godine, 124.101 slučaja zaraze je zabilježeno u 113 zemalja i teritorija, a umrlo je 4.566 osoba, prema najnovijim podacima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...