NAKON FEDERACIJE BiH I U RS-u NIŽE CIJENE GORIVA: Dizel već od 2,11 KM po litri

Cijena nafte na svjetskim tržištima u ponedjeljak je pala za 30 posto, što je najveći pad od 1991. godine

  • Ekonomija

  • 14. Mar. 2020  14. Mar. 2020

  • 0

Pojedini naftaši u RS ispunili su obećanje i snizili cijene goriva za šest do osam feninga po litru, a dalja kretanja na pumpama zavisiće od stanja na svjetskim berzama.

Cijena nafte na svjetskim tržištima u ponedjeljak je pala za 30 posto, što je najveći pad od 1991. godine, pa su i distributeri u RS najavili korekcije cijene, što su ove sedmice i učinili.

Direktor “Krajinapetrola” Milovan Bajić ističe za “Glas Srpske” da je na benzinskim stanicama ove kompanije u Banjaluci gorivo pojeftinilo na 2,11 maraka.

“Za litar dizela i benzina na našim pumpama potrebno je izdvojiti osam feninga manje nego na početku sedmice. Dalje prognoze su neizvjesne i vidjećemo u kom pravcu će se kretati cijene goriva”, istakao je Bajić naglasivši i da je na pumpama “Krajinapetrola” auto-plin pojeftinio sa 1,14 na 1,09 maraka.

Jeftinije gorivo plaćaju i vozači koji rezervoare pune na “Nešković” pumpama, gdje je litar benzina i dizela početkom sedmice koštao 2,15 maraka, te je u skladu sa kretanjima na tržištu cijena pala na 2,09 maraka.

Na pumpama kompanije “Nešković” ističu da su korigovali i cijene plina, te da je za litar sada potrebno izdvojiti 1,09 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...