POTVRĐENA INFORMACIJA: Donald Trump testiran na koronavirus

S obzirom na to da Trump ima 73 godine i ulazi u rizičnu grupu, već nekoliko dana se na njega vrši pritisak da obavi testiranje.

  • Svijet

  • 14. Mar. 2020  

  • 0

Tu informaciju je Trump objavio na konferenciji za novinare održanoj u Bijeloj kući, piše portal Index.hr.

Prošle sedmice američki predsjednik se družio s dvojicom republikanaca koji su u samoizolaciji zbog toga što su bili u kontaktu s osobama koje su pozitivne na virus.

S obzirom na to da Trump ima 73 godine i ulazi u rizičnu grupu, već nekoliko dana se na njega vrši pritisak da obavi testiranje.

Njegov doktor je javnosti pričao kako to nije potrebno jer Trump nije duže vrijeme bio u kontaktu s potencijalno zaraženima, no predsjednik SAD-a je priznao da je test napravljen zahvaljujući pritisku javnosti i medija.
Inače, glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere napomenuo je kako će svako ko ulazi u kontakt s predsjednikom Donaldom Trumpom i potpredsjednikom Mikeom Penceom biti testiran na COVID-19.

Tako je prije današnje konferencije za novinare jedan od doktora Bijele kuće svakom od novinara izmjerio temperaturu.

U SAD-u je 2.340 zaraženih, 51 osoba je preminula, podsjeća portal Index.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...