BORENOVIĆ NEMA MILOSTI: Evo kako će se PDP obračunati sa svima koji šuruju s Dodikom, prvi na udaru je drugi čovjek stranke…

Predsjedništvo PDP-a u srijedu će odlučiti o sudbini potpredsjednika stranke i predsjednika Gradskog odbora Bijeljina Slaviše Markovića, koji je prije nekoliko dana, mimo odluke partije, potpisao sporazum o koalicionoj saradnji na lokalnom nivou s Gradskim odborom SNSD-a

  • Politika

  • 16. Mar. 2020  

  • 1

Prema saznanjima portala Srpskainfo, članovi Predsjedništva će staviti pred Markovića izbor, isti kao što je SDS učinio u slučaju Miće Mićića, a to je da raskine sporazum sa SNSD-om ili će biti isključen iz stranke.

Član Predsjedništva PDP-a i poslanik u parlamentu Republike Srpske Ljubiša Krunić potvrdio za Srpskainfo da će u srijedu prisustvovati navedenom sastanku.

– Osuđujem sve one opozicionare koji su u koaliciji sa SNSD-om ili koji planiraju da potpišu te koalicine sporazume sa tom strankom. Na sjednici Predsjedništva ću se založiti da PDP donese zaključak kojim se zabranjuje svim opštinskim ili gradskim odborima da ulaze u koaliciju sa SNSD-om – istakao je Krunić.

– SNSD radi loše, a tome u prilog ide podatak iz 2018. godine da od 255 javnih preduzeća u Srpskoj nijedno nije poslovalo pozitivno već su svi poslovali negativno. To je dovoljan pokazatelj da se radi o lažnim patriotama, koji uništavaju ekonomiiju i privredu Republike Srpske – tvrdi Krunić.

On ističe da cilj opozicije treba da bude promjena vlasti, ali ne da bi oni mogli sjesti u fotelje, već da se prekinu ilegalni tokovi novca. Krunić ističe da konkretno misli na tendere preko kojih se godišnje „opere“ blizu milijarda KM.

– Tenderi, javne nabavke, kriminal i korupcija, sve su to izvori ilegalnih tokova novca. Cilj nam je da se borimo protiv toga. U Republici Srpskoj imamo toliko resursa da se može živjeti fantastično, ali nažalost preko 80 odsto stanovnika trenutno živi na egzistencijalnom minimumu – naveo je Krunić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...