UPOZORENJE MINISTARSTVA SIGURNOSTI BiH: "Ilegalne ekonomske migrante što prije skloniti s ulica"

Sve one koji imaju određeni papir iz migrantskih centara, vratiti ih u njih i ograničiti im kretanje

  • Mini market

  • 16. Mar. 2020  16. Mar. 2020

  • 1

U toku niza mjera koji poduzimaju različiti nivoi vlasti, od općina, kantona, entiteta i na nivou BiH, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine potencira važnost da se što prije ilegalni ekonomski migranti sklone s ulica, da se onemogući njihovo nekontrolirano kretanje i da se, po mogućnosti, oni smjeste u neki od bivših vojnih objekata ili formiranjem novih šatorskih naselja.

Budući da je pitanje javnog reda i mira u isključivoj zakonskoj nadležnosti kantona i dva entiteta, Ministarstvo sigurnosti BiH sugerira da policijski rukovodioci izdaju naređenja policijskim službenicima da djeluju mnogo energičnije nego do sada.

To znači da sve one koji imaju određeni papir iz migrantskih centara, vrate u njih i ograniče im kretanje – navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...