DOK KORAČA KA TITULI U ENGLESKOJ: Slaven Bilić dobio ponudu koja se ne odbija, sve bi bilo idealno kada ne bi postojao jedan problem…

Isti klub je ranije pokazao interes za Niku Kovača

  • Sport

  • 17. Mar. 2020  

  • 0

Turski mediji objavili su vijest da Fenerbahče želi dovesti Slavena Bilića na mjesto glavnog trenera.

Fotospor javlja da je Bilić glavna meta nakon odlaska Zekija Murata Gole koji je tek dvije utakmice sjedio na klupi nakon što je privremeno preuzeo poziciju od Ersuna Yanala.

Fenerbahče je ranije pokazao interes za Rogera Schmidta, bivšeg trenera Bayera i Red Bull Salzburga, ali se Nijemac u međuvremenu opredijelio za nizozemski PSV.

Usprkos interesu Fenerbahčea teško će u redovima turskog velikana uvjeriti Bilića na dolazak, jer je itekako zadovoljan i uspješan u redovima WBA-a. Njegova je momčad druga u Championshipu nakon 37 odigranih kola i želi ih uvesti u Premiership.

"Hrvat je postao navijački favorit tpkom boravka na Hawthornsu i ukoliko se nešto dramatično ne promijeni ostat će u West Bromwichu", zaključuje se u tekstu na turskom portalu.

Bilić je između 2013. i 2015. godine trenirao Bešiktaš, velikog rivala Fenerbahčea, te bi njegov eventualni prelazak navijači Bešiktaša ne bi blagonaklono gledali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...