„SITUACIJA U SRBIJI SE NAGLO KOMPLIKUJE“: Ana Brnabić za večeras najavljuje još drastičnije, NAJTEŽE MJERE…

Premijerka Srbije Ana Brnabić ne isključuje mogućnost da Srbije večeras uvede drastičnije, "najteže", mjere za sprječavanje širenja virusa korona

  • Regija

  • 17. Mar. 2020  

  • 0

Brnabić je rekla da veliki broj građana jučer nije ozbiljno shvatio preporuke i mjere vlade i dodala da djeluje da je situacija danas bolja, ali da to nije ni približno dovoljno dobro.

"Ne isključujem mogućnost da ćemo večeras ipak doneti odluku za drastičnije, najteže mere, posebno za starije sugrađane", rekla je Brnabić.

Ona je navela da će danas popodne imati sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sastanak sa političkim partijama i pokretima iz opozicije, kao i sastanak oba krizna štaba, nakon čega će se obratiti javnosti.

Ona je navela da se situacija povodom koronavirusa u Srbiji komplikuje.

Brnabić kaže da je 31 osoba u kućnoj izolaciji, dok su ostali na bolničkom liječenju.

Većina je stabilno, dok su četiri osobe na respiratoru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...