ZAMJENIK KOMANDIRA POLICIJE U KISELJAKU DOŽIVIO SAOBRAĆAJNU NESREĆU U BUSOVAČI: Službenim vozilom udario u stub

U ratu je bio pripadnik Vojne policije HVO-a i pratilac osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića

  • Hronika

  • 17. Mar. 2020  17. Mar. 2020

  • 0

Na području općine Busovača jučer popodne dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo policijsko vozilo, piše Faktor.ba.

Kako se vidi na priloženim fotografijama, vozilo je sletjelo s ceste, te udarilo u banderu pored puta.

U trenutku nesreće, kako nezvanično saznajemo, vozilom je upravljao zamjenik komandira Policijske stanice Kiseljak Josip Grubešić, koji je prošao bez težih povreda. Na vozilu je pričinjena velika materijalna šteta, a uzrok nesreće je vjerovatno neprilagođena brzina.

Nezvanično saznajemo i da ovo nije prvi put da Grubešić učestvuje u saobraćajnoj nesreći sa službenim vozilom MUP-a.

Jučerašnja nesreća se dogodila na dionici ceste od Kaćuna prema Busovači, gdje je Grubešić nastanjen, u mjestu Polje.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona su potvrdili da je na području Busovače evidentirana nesreća u kojoj je učestvovalo službeno vozilo, te da nije bilo teže povrijeđenih.

Prema nezvaničnim informacijama, komandiru Grubešiću nije prvi put da učestvuje u saobraćajnoj nesreći sa službenim vozilom MUP-a.

Podsjećamo, 2008. godine u BH Danima objavljen je tekst čiji je glavni lik bio tada zamjenik komandira Josip Grubešić. “Dani” su tada pisali o saobraćajnoj nesreći koja se desila 31. jula 1992. u Fojnici u kojoj je smrtno stradao 11-godišnji dječak Danijel Stanić.

“Dani” su kao krivca za tu nesreću naveli Josipa Grubešića, koji “ne samo što nikad nije odgovarao već je danas zamjenik komandira policije u Kiseljaku”. 

“U ratu je bio pripadnik Vojne policije HVO-a i pratilac osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića i upravo HVO je 1993. izuzeo cijeli ovaj predmet kome se od tada gubi trag”, pisali su BH Dani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...