ZVIZDIĆ I SATTLER O PROBLEMIMA KOJE DONOSI PANDEMIJA: "Neophodno insistirati i na setu ekonomskih mjera"

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić sastao se danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom, a razgovarali su o problemu širenja virusa COVID 19 u BiH.

  • Vijesti

  • 17. Mar. 2020  

  • 0

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su poduzete značajne mjere na svim nivoima vlasti kako bi se zaustavile nesagledive posljedice. Naglasio je da je osim važnosti zaštite zdravlja građana u BiH neophodno insistirati i na setu ekonomskih mjera koje će ublažiti ekonomske posljedice izazvane virusom COVID 19.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sattler su se složili da su koordinirane aktivnosti najbolji način za preveniranje pandemije, ali i pokazatelj da je interes građana, u odnosu na političke nesuglasice, stavljen na prvo mjesto.

Ambasador Sattler je rekao da je Evropska unija uvijek bila uz Bosnu i Hercegovinu kada je pomoć bila potrebna, ističući velike poplave koje su se desile 2014. godine.

Razgovarali su i o aktuelnoj situaciji u BiH i o ispunjavanju obaveza na putu ka Evropskoj uniji, te o prevazilaženju problema na tom putu.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sattler su izrazili uvjerenje da će Bosna i Hercegovina čvrsto ostati na putu evropskih integracija i naglasili da to predstavlja garanciju za napredak u ekonomskom, privrednom, kulturnom i svakom drugom smislu, saopćeno je iz PSBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...