TUŽAN DAN ZA TURSKU: Zabilježen prvi smtni slučaj osobe zaražene koronavirusom

Ministar zdravstva Koca pojasnio je da je preminuo 89-godišnji pacijent te dodao da je u Turskoj potvrđen 51 novi slučaj oboljenja od COVID-19

  • Svijet

  • 17. Mar. 2020  

  • 0

Turski ministar zdravstva u utorak uvečer potvrdio je prvi smrtni slučaj od posljedica zaraze korona virusom u zemlji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar Fahrettin Koca pojasnio je da je preminuo 89-godišnji pacijent te dodao da je u Turskoj potvrđen 51 novi slučaj oboljenja od COVID-19, čime je ukupan broj zarađenih porastao na 98.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila "globalnu pandemiju".

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 7.500 ljudi, a potvrđeno je preko 180.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 160 zemalja, govore podaci WHO-a.

WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...