DIREKTOR "KLASA", BORIS BRKOVIĆ, ZA "SB": "Žita i brašna ima dovoljno, cijene pekarskih proizvoda ostaju nepromijenjene"!

Kompanija "Klas", koja ima najveći mlin za proizvodnju brašna u državi, tvrdi da ima doviljno žita na zalihama, da nisu prekinuti putevi snabdijevanja te da neće povećati cijene pekarskih proizvoda uprkos izvjesnim poteškoćama na tržištu

  • Ekonomija

  • 19. Mar. 2020  19. Mar. 2020

  • 0

Kompanija Klas iz Sarajeva neće povećavati cijene brašna i hljeba unatoč blagom povećanju cijena pšenice na tržištu, potvrdio je direktor "Klasa" Boris Brković za "Slobodnu Bosnu".

Naš sagovornik rekao je da je "Klas" na tržište Bosne i Hercegovine u zadnjih sedam dana, od momenta naglog povećanja potražnje, plasirao više od 5.000 tona zapakiranog brašna.

"Ovo brašno pokupovano je od krajnjih potrošača koji su već kreirali određene zalihe u svojim domovima", naveo je Brković.

Kompanija "Klas", koja ima najveći mlin za proizvodnju brašna u državi, svaki dan proizvodi maksimalnim kapacitetom od oko 400 tona dnevno i to promptno šalje trgovcima širom BiH bez zastoja.

Na pitanje da li "Klas" ima dovoljno sirovine za potrebe proizvodnje, naš sagovornik je rekao da imaju dovoljno pšenice koju redovno dopunjavaju od dobavljača, uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima.

"Iako smo suočeni sa povećanjem cijena sirovina od pojedinih dobavljača, mi kao društveno odgovorna kompanija, koja brine o svojoj zajednici, nećemo povećavati cijene naših proizvoda, kako brašna, tako ni drugih namirnica", poručio je Brković.

Precizirao je i da je Klasova Velepekara dovoljno snabdjevena sirovinama i ambalažom i neće prestajati s radom.

"U asortimanu Velepekare imamo nekoliko vrsta hljeba koji su zapakirani u higijenskoj ambalaži, kroz automatizirani proces proizvodnje, bez dodira ljudske ruke i uz dodatnu pasterizaciju što osigurava dodatnu higijensku ispravnost, svježinu i trajnost ovih proizvoda u periodu od 30 dana. Ovi hljebovi su poznati kao skockani Klasovi hljebovi – tu nudimo Bosanski, Zlatni, Sarajevski rezani, Skandinavac i Londonac, i odlična su alternativa kreiranju zaliha brašna jer se mogu konzumirati svježi nakon 30 dana", naveo je Brković.

(K. S.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...