POTRESNA PORUKA SRBIJANSKE ODBOJKAŠICE IZ PAKLA ITALIJE: Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili. Neće biti sprovoda. Kremirani i to je to!

Srbijanska odbojkašica Jovana Brakočević (32), članica talijanskog kluba AGIL Volley iz Novare, oglasila se na Twitteru povodom pandemije koronavirusa koja potresa Italiju

  • Sport

  • 20. Mar. 2020  20. Mar. 2020

  • 0

Bivša reprezentativka osjetila je potrebu iskazati zabrinutost uslijed krize koja odnosi brojne ljudske živote, te opomenuti pojedince koji neodgovornim ponašanjem pogoršavaju situaciju.

"Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali je li samo to? Od koronavirusa se umire. To je činjenica. I ne samo da se umire. Umirete sami. Nigdje nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i oboljelog. Nikog. Danas se u talijanskog gradu Bergamu dogodilo nešto još gore. Vojska je došla po lijesove preminulih i direktno ih odvezla u krematorij. To je to. Nitko nije mogao da ih vidi. Nitko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili...sami... bez svojih bližnjih. Neće biti sprovoda. Kremirani i to je to.

Dragi moji, vi nastavite izlaziti po kafićima. Šetati se parkovima i centrima. Posjećivati tržnice ili šta god bilo što još uvijek nije zatvoreno. Izlažete riziku sebe i svoje bližnje, ne samo od zaraze nego i od umiranja u samoći. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život, nego živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje možemo potencijalno dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strože moguće, da bi ovo crno vrijeme prošlo što prije. Nadam se da će ovaj post bar nekom da promijeni način razmišljanja i da će pokušati da uvjeri bližnje, prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi", napisala je Brakočević!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...