VUČIĆ OČEKUJE JAK UDAR KORONAVIRUSA: Srbija jutros od 8.00 sati zatvorila cijelu granicu

"Nama je od uvođenja vanrednos stanja ušlo 71.180 naših državljana uglavnom s područja Njemačke, Italije, Francuske", kaže Vučić

  • Regija

  • 20. Mar. 2020  20. Mar. 2020

  • 0

Na snagu je stupila odluka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i od jutros u 8.00 sati svi granični prelazi u Srbiji zvanično su zatvoreni, a u državu sada mogu ući samo transportni kamioni.

Cjelokupna granica Srbije sada je zatvorena. Onemogućeni su ulasci i izlasci iz države za sve putnike cestovnog, željezničkog i riječnog saobraćaja.

"Nama je od uvođenja vanrednos stanja ušlo 71.180 naših državljana uglavnom s područja Njemačke, Italije, Francuske, mnogi od njih su pokazali veliku odgovornost, ali ima i katastrofalnih izuzetaka. Mi imamo savremene mjere kojima pratimo kretanje brojeva iz inostranstva. U Beogradu u pojedinim naseljima imamo veliki priliv ljudi, to ćemo da obratimo pažnju", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da očekuje jak udar koronavirusa u Srbiji.

"Ako u nekim mjestima budete vidjeli veći broj policajaca, nemojte da se iznenadite. Našli smo načine da pratimo ko i kako krši pravila koja je država propisala. Ovo sve radimo da bismo sačuvali zdravlje ljudi i zato moramo sedam sljedećih dana da budemo najpažljiviji, da nam se ne bi dogodilo kao u nekim drugim zemljama", zaključio je Vučić.

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...