VJEROVALI ILI NE: Messi je tek osmi najskuplji nogometaš na svijetu. Evo ko sve vrijedi više od njega

Za mnoge, Leo Messi je najbolji igrač na svijetu, vjerojatno i najbolji svih vremena – ali on trenutno nije i najvrjedniji. Budući da je nogomet širom Europe suspendiran, transfer "tržnica" je ponovo u fokusu i mnoga velika imena spominju se kao potencijalne mete klubova, piše Marca.

  • Sport

  • 20. Mar. 2020  

  • 1

Sudeći po Transfermarketu, Argentinac se nalazi tek na osmom mjestu njihove liste kada su u pitanju najskuplji nogometaši planeta. Na listi se nalaze mnoge zvijezde iz Bundeslige, Premier lige i Lige 1.

10. Antoine Griezmann (Barcelona) - 120 miliona eura

Francuz je procijenjen na 120 miliona eura, što je ista količina novca za koju je i doveden iz Atletico Madrida prethodnog ljeta.

9. Jadon Sancho (Borussia Dortmund) – 120 miliona eura

Krilo Borussije jedan je od igrača koji najviše obećava i iza sebe ima dvije impresivne sezone otkad je napustio Manchester City. On će bez sumnje biti jedan od najtraženijih nogometaša tijekom ljeta i Borussia može očekivati veliki novac od prodaje ovog mladog Engleza.

8. Leo Messi (Barcelona) – 140 miliona eura

Messi ima otkupnu klauzulu od 700 miliona eura, ali i pravo otići kao slobodan igrač na ljeto. Njegova vrijednost procijenjena je na 140 milijuna eura.

7. Kevin de Bruyne (Manchester City) – 150 miliona eura

Jedan od najvažnijih igrača Pepa Guardiole u Cityju i jedan od ključnih nogometaša zbog kojeg je Real poražen nedavno, zauzeo je sedmo mjesto.

6. Harry Kane (Tottenham) – 150 miliona eura

Simbol Tottenhama i Engleske, bio je jedan od najubitačnijih napadača na svijetu u posljednjih pet godina, što ga je plasiralo na diobu četvrtog mjesta liste najskupljih nogometaša na svijetu.

5. Mohamed Salah (Liverpool) – 150 miliona eura

Poslije nekoliko dobrih sezona u Liverpoolu, Salah je procijenjen na 150 milijuna eura, kao i rival iz Premier lige Harry Kane. Ostaje vidjeti hoće li njegova vrijednost pasti nakon ispadanja Liverpoola iz Lige prvaka.

4. Sadio Mane (Liverpool) – 150 miliona eura

Još jedan igrač koji igra u izvanrednoj formi kod Jurgena Kloppa, u ekipi koja je spremna osvojiti titulu u Engleskoj.

3. Neymar (Paris Saint-Germain) – 160 miliona eura

Iako se našao na trećem mjestu, vrijednost Neymara je pala u odnosu na vrijeme kada je napuštao Barcelonu 2017. godine. Nekoliko klubova bi bilo i više nego voljno ugrabiti ga, usprkos tome.

2. Raheem Sterling (Manchester City) – 160 miliona eura

Krilo engleske reprezentacije vrijedi isto koliko i Neymar, a imajući na umu potencijalnu suspenziju Cityja iz Europe, napuštanje Etihada ne djeluje toliko nerealno, usprkos procjeni vrijednosti od čak 160 miliona eura.

1. Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) – 200 miliona eura

Lider "čopora" je francuski zlatni dječak. Sa samo 21 godinom, ima osvojen Svjetski Kup i postiže golove kao od šale u Ligi 1. A opet, s druge strane, još mnogo toga ima ponuditi.

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...