OGLASIO SE KANTONALNI KRIZNI ŠTAB MINISTARSTVA ZDRAVSTVA: Kasno sinoć stigli rezultati zaraženih Sarajlija, evo u kakvom su stanju…

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo potvrdio je da su sinoć u večernjim satima stigli rezultati analize uzoraka za tri osobe iz Kantona Sarajevo koje su pozitivne na novi Coronavirusa (COVID-2019)

  • Hronika

  • 21. Mar. 2020  

  • 0

Radi se o epidemiološki povezanim slučajevima sa već ranije potvrđenim slučajem COVID oboljelih u Konjicu.

Osobe su bile u samoizolaciji i pod kontrolom epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo KS u posljednjih pet dana.

Nakon što su utvrđene indikacije za testiranje od strane epidemiologa, napravljeno je laboratorijsko testiranje na Institutu za mikrobiologiju KCUS-a.

Radi se o blažim kliničkim slikama i pacijenti će biti pušteni na kućno liječenje.

- Obzirom na epidemiološku situaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, pojačane su epidemiološke i sve druge potrebne mjere zdravstvenoga nadzora, kako bi se pronašli slučajevi po definiciji slučaja, pružila adekvatna zdravstvena njega oboljelima, uz ograničenje širenja virusa, minimizirao prenos s čovjeka na čovjeka na području FBiH, te transparentno komuniciralo s javnošću - istakla je prof dr med sc Aida Pilav, predsjednica Kriznoga štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...