KOME JE SMETAO MUSTAFA ALETA: Ovo je trojka optužena da su zapalili vikendicu zamjenika šefa policije u Brčkom...!?

Sumnja se da su se njih trojica, pošto su se uvjerili da objekat nije u potpunosti izgorio, odvezli u Brčko da bi se nakon sat i po drugim automobilom i drugim putem vratili do vikendice. Tada su posuli unutrašnjost objekta benzinom i zapalili je

  • Hronika

  • 24. Mar. 2020  

  • 0

Admir Žižić, Adnan Krajnović i Adnan Pilić optuženi su zbog sumnje da su u junu prošle godine u Gornjem Zoviku kod Brčkog zapalili vikendicu zamjenika šefa Policije Brčko distrikta Mustafe Alete, rekli su u Tužilaštvu Brčko distrikta.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Brčkom, a Žižić, Krajnović i Pilić optuženi su za saučesništvo u paljevini.

- Teretimo ih da su se 6. juna oko 23.50 časova dovezli Krajnovićevim automobilom do vikendice oštećenog A. M. Krajnović je čuvao stražu dok su druga dvojica uz pomoć otvorenog plamena i Pilićeve majice podmetnuli požar koji je zahvatio dio objekta - navedeno je u optužnici.

Sumnja se da su se njih trojica, pošto su se uvjerili da objekat nije u potpunosti izgorio, odvezli u Brčko da bi se nakon sat i po drugim automobilom i drugim putem vratili do vikendice. Tada su posuli unutrašnjost objekta benzinom i zapalili je.

Vatrena stihija se proširila na krovnu konstrukciju vikendice, koja je u potpunosti izgorjela. Time je, navedeno je u optužnici, vlasniku vikendice pričinjena šteta od oko 62.000 KM.

Nakon istrage tužilaštvo je optužilo Žižića, Krajnovića i Pilića za krivično djelo paljevine za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

- Između Krajnovića i vlasnika objekta zaključena je vansudska nagodba o naknadi štete od 50.000 KM, a prva rata od 20.000 KM isplaćena je mjesec dana nakon paljevine - zaključilo je tužilaštvo u optužnici dostavljenoj sudu na dalji postupak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...