TEŠKI DANI PRED FRANCUSKOM: Danas najveći broj smrtnih slučajeva registrovanih u jednom danu

U Francuskoj je broj umrlih od posljedica zaraze novim koronavirusom povećan na 1.100. U posljednja 24 sata, od posljedica virusa umrlo je 240 osoba.

  • Svijet

  • 24. Mar. 2020  

  • 0

Jerome Salomon, iz Ministarstva zdravstva Francuske, rekao je kako je broj zaraženih koronavirusom povećan za 2.444, te kako je trenutno ukupno 22.300 zaraženih osoba, među kojima su 2.516 na intenzivnoj njezi. 

Prema njegovim riječima, 34 posto pacijenata je starosne dobi ispod 60 godina, a 58 posto je starosti između 60 i 80 godina. 

Salomon je potvrdio da je u posljednja 24 sata preminulo još 240 osoba čime je broj mrtvih povećan na 1.100. 

Istakao je da se uglavnom radi o osobama iznad 70 godina. Danas je zabilježen najveći broj smrtnih slučajeva registrovanih u jednom danu od početka pandemije u toj zemlji. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...