MUZIKA U IZOLACIJI (V); ZA „SB“ GOVORI BH. REPER ADNAN HAMIDOVIĆ FRENKIE: „Trudimo se ostati zdravi, bude mi lakše...“

Dok su u izolaciji, mirovanju, prinuđeni da ne rade, regionalni muzičari će nam, ipak, govoriti šta rade, sviraju li i planiraju li nešto u danima kad se ništa ne može planirati; tri, skoro, ista pitanja za svakoga - odveć dosta, u ovakvim vremenima

  • Kultura

  • 26. Mar. 2020  26. Mar. 2020

  • 0

Adnan Hamidović Frenkie je - kod kuće. U Tuzli. A gdje bi drugo bio u ovo i ovakvo vrijeme. Sa svojim kolegama Kontrom i Indigom čeka bolje dane. Kao i svi, uostalom. Na planeti. A baš im je krenulo...

Zbog koronavirusa otkazali ste brojne koncerte, promocije, gostovanja, druženja, snimanja, pojavljivanja. Ali, ako je svako zlo za neko dobro, može li ovo sadašnje i zaista biti dobro?

Ja pokušavam da ga okrenem na nešto pozitivno. Prije svega da radim nešto kreativno, da li to bile nove pjesme ili crtanje grafita na balkonu. Pokušavam da ostanem smiren dok radim nastavu sa djecom i počeo sam cijeniti nastavnike. Tako je kako je, držimo se tih smjernica i trudimo se ostati zdravi. Bude mi lakše kad vidim neke komične snimke na društvenim mrežama, ili bilo gdje drugo, koliko god jedni druge nervirali sa glupim komentarima, humor u ovakvim situacijama puno pomaže.

Kako bend, odete li na probu, ili svirate kod kuće?

Pošto ja bend nemam kompletno ovisim o svom raspoloženju i inspiraciji. Par novih pjesama je u nastanku i kad nađem miran trenutak pokušavam nešto da pišem. Koncertne aktivnosti su naravno skroz stale, ali nadam se da će se sa ranim ljetom sve vratiti na staro. Vjerujem da ću ljudi tada biti željni izlazaka i zabave pa da ćemo sve to nadoknaditi.

Kad sve ovo prođe, a proći će, gdje ćete održati prvi koncert?

Prvi koncerti će biti u Tuzli i u Mostaru, njih smo već bili dogovorili i trebali ih najaviti, ali onda je na scenu stupila korona. Radujem se njima i jedva čekam da se sve vrati u normalu. Do tada ostajemo kućama, slušamo muziku, čitamo, cratmo i gledamo filmove. Nije ni to toliko loše.

(D.Bajramović) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...