ODBIJEN AMFILOHIJEV ZAHTJEV: "Javni servis Crne Gore neće prenositi liturgije"

Javni servis Crne Gore odbio je zahtjev Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija budimljansko-nikšićke i mileševske da putem televizijskih ekrana prenosi bogosluženja radi duhovnog ukrjepljenja vjernika u periodu Vaskršnjeg posta dok traje mjera Vlade da se vjerski obredi u Crnoj Gori mogu obavljati isljučivo bez prisustva građana, piše na stranici Mitropolije crnogorsko-primorske

  • Regija

  • 26. Mar. 2020  26. Mar. 2020

  • 1

Kako saopštavaju, u odgovoru na zahtjev Mitropolije Božidar Šundić, generalni direktor RTCG, ističe da Javni servis “u ovom trenutku nema produkcione ni kadrovske kapacitete, da mimo informativnog programa, realizuje i proizvodi dodatne programske sadržaje”.

“Mitropolija crnogorsko-primorska, Eparhija budimljansko-nikšićka, kao i Eparhija mileševska, prije tri dana, 23. marta, postupajući po mjerama Vlade koja je ocijenila da vjerski skupovi u ovom trenutku predstavljaju 'najveći epidemiološki rizik', svoja bogosluženja vrše bez prisustva vjernog naroda. Pravoslavna crkva u Crnoj Gori je i tu odluku Vlade, kao i sve pređašnje, ispoštovala, iako je stava da su takve odluke, kao i način na koji se donose, makar bile i privremenog karaktera, štetne jer su jednostrane, donijete bez konsultacija sa Crkvom”, navedeno je stranici MCP-a.

Mitropolija crnogorsko-primorska je objavila i odgovor Javnog servisa koji potpisuje, Božidar Šundić, generalni direktor RTCG-a.

“Duboko razumijemo potrebu vjernog naroda za duhovno ukrjepljenje u vremenu Vaskršnjeg posta. Međutim i nažalost, Vaskršnji post se poklopio sa veoma agresivnim i opasnim širenjem smrtonosnog virusa Кovid-19. Zbog toga smo bili prinuđeni da prilagođavamo programsku šemu i redukujemo programske sadržaje”, naveo je između ostalog Šundić.

On je dodao da su napravili plan rada koji podrazumijeva da znatan broj radnika ostane doma i da jedan broj radi od kuće ukoliko mu to priroda posla dozvoljava.

“Stoga u ovom trenutku nemamo produkcione ni kadrovske kapacitete, da mimo informativnog programa, realizujemo i proizvodimo dodatne programske sadržaje.Osim toga Televizija Crne Gore je, iz istih razloga, odbila slične zahtjeve još nekih vjerskih zajednica”, poručio je Šundić, piše na stranici Mitropolije.

(Portal Analitika) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...