VIŠE NEMA NAZAD: Albanija i Sjeverna Makedonija počinju pregovore s Evropskom unijom, ovo je prvi korak...

Albanija i Sjeverna Makedonija dobile su zeleno svjetlo za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

  • Regija

  • 27. Mar. 2020  27. Mar. 2020

  • 0

Šefovi država i vlada Evropske unije podržali su odluku o početku pregovora za članstvo sa te dvije zemlje, čime su otklonili i posljednju prepreku za otpočinjanje tog procesa.

U zajedničkom saopštenju, u dijelu koji se odnosi na proces proširenja stoji samo jedna rečenica: "Odobravamo zaključke Veća od 25. marta o proširenju i stabilizaciji i procesu pridruživanja".

Prema pravilima EU, očekuje se da Evropska komisija, što je prije moguće, organizira međuvladinu konferenciju na kojoj će taj čin biti i formaliziran, nakon što pripremi pregovarački okvir skupa sa te dvije zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...