PANDEMIJA KORONAVIRUSA UGROZILA MU POSLOVANJE: Elon Musk otpušta 75 posto radnika u fabrici u Nevadi

Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni, pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici.

  • Ekonomija

  • 27. Mar. 2020  

  • 0

Američki proizvođač električnih automobila Tesla planira smanjiti broj angažovanih radnika u svojoj fabrici akumulatora u Nevadi za oko 75 posto zbog pandemije koronavirusa, izjavio je regionalni menadžer.

Ovaj potez kompanije uslijedio je nakon saopćenja njenog japanskog partnera za proizvodnju akumulatora, Panasonica, da će ove nedjelje smanjiti rad u fabrici u Nevadi, prije nego što je zatvori na 14 dana, izvještava Reuters.

Fabrika proizvodi električne motore i baterije za Teslin popularni automobile Model 3.

"Tesla nas je obavijestio da će narednih dana u Gigafabrici u okrugu Storey smanjiti broj angažovanih radnika u pogonu za otprilike 75 posto", napisao je Austin Osborne u postu na web stranici tog okruga.

Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni, pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici. Tesla nije odmah odgovorio na zahtjev Reutersa za komentarom.

Ranije je Reno Gazette Journal pisao o planiranoj obustavi proizvodnje u fabrici u Nevadi, navodeći da Panasonic tamo ima oko 3.500 radnika, dodaje britanska agencija.

Tesla je prošle nedjelje najavio da će privremeno obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici vozila u zaljevu San Francisco od 23. marta, kao i u svojoj newyorškoj fabrici solarnih krovnih panela.

Međutim, glavni izvršni direktor kompanije Elon Musk rekao je da će kompanija ponovo otvoriti newyorški pogon "što je prije moguće zbog humanitarnih potreba" radi proizvodnje respiratora za pacijente sa koronavirusom.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...