PORAZNE BROJKE STIŽU IZ ITALIJE: U prethodna 24 sata najviše umrlih od početka krize, a epidemija još nije dostigla vrhunac

U Italiji su objavljeni novi podaci vezani uz situaciju s koronavirusom u toj zemlji. U posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo je 969 ljudi, a broj novoboljelih je 5959. Ukupan broj oboljelih je 86.498, javlja Ansa.

  • Svijet

  • 27. Mar. 2020  27. Mar. 2020

  • 0

Od koronavirusa ukupno je do sada preminulo 46 doktora.

U Italiji epidemija još nije dostigla svoj vrhunac, poručio je šef nacionalnog zdravstvenog instituta Silvio Brusaferro te upozorio da bi mjere karantene trebale biti pooštrene.

Naime, u Italiji je od koronavirusa umrlo 8,215 osoba, a ukupan broj zaraženih prelazi 80 hiljada.

- Još uvijek nismo na vrhuncu epidemije i nismo ga prošli - kazao je Brusaferro na konferenciji za novinare.

Dodao je i da ima znakova usporavanja broja novozaraženih što upućuje da vrhunac nije daleko i da bi moglo doći do trenda pada.

- Kada počne opadanje, brzina će ovisiti o našem ponašanju - kazao je Brusaferro.

Italija je prva europska zemlja koja je uvela stroge mjere koje ograničavaju kretanje ljudi nakon izbijanja epidemije.

Postepeno su ograničavali kretanje te zabranili sve nebitne aktivnosti barem do sljedećeg petka, prenosi Reuters.

(Jutarnji list / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...