MOSTARSKA ORGANIZACIJA SDA OPLELA PO PREMIJERU HERCEGU: "Jednostranim potezima dodatno komplicira ionanako složenu situaciju"

Kantonalni odbor SDA HNK najoštrije osuđuje postupke kantonalnog premijera Nevenka Hercega koji uslijed pandemije koronavirusa i opasnosti kojoj su izloženi svi stanovnici ovog kantona, "provodi jednostrane, bolje rečeno jednonacionalne političke poteze i dodatno komplicira i onako složenu situaciju".

  • Mini market

  • 28. Mar. 2020  28. Mar. 2020

  • 1

U saopćenju SDA HNK se navodi da je sastanak premijera Hercega sa premijerima Zapadno-hercegovačkog i Kantona 10 održan bez konsultacija sa preostalim članovima Vlade HNK iz reda SDA, "te ga smatramo jednostranim dnevnopolitičkim činom koji ne može rezultirati zvaničnim stavom ovog kantona", navodi se u saopćenju Kantonalne organizacije SDA.

-Svi raspoloživi kapaciteti koji nam stoje na raspolaganju moraju biti usmjereni na borbu i sprečavanje širenja opake bolesti, a ne na zloupotrebe pozicije i jeftino politikanstvo. U ovakvoj situaciji nužnim i neodložnim smatramo imenovanje komadanta štaba Civilne zaštite HNK koje je upražnjeno zbog zdravstvenog stanja jednog od ministara, a koji je ranije imenovan na tu poziciju.

SDA HNK u više navrata upozoravala je gospodina Hercega da ovaj kanton ne smije dozvoliti da ta pozicija bude upražnjena, kao i na potrebu imenovanje novih članova štaba Civilne zaštite, koji bi svojim znanjem, stručnim kompetencijama i iskustvom doprinijeli sprečavanju propusta koji se bilježe na terenu, navodi se u saopćenju SDA. 

Dalje se navodi da je Herceg, "kao komadant Civilne zaštite bez potrebnog legitimiteta", svojim pristupom na terenu, čak i u vanrednom stanju, pokazao  selektivan pristup i isključivost.

-Kao premijer HNK Nevenko Herceg do sada nije poduzeo potrebne i očekivane poteze za područje Općine Konjic koja je najpogođenija epidemijom koronavirusa u kantonu i Federaciji BiH, te takvo ponašanje smatramo nedopustivim.Pozivamo predstavnike HDZ BiH na razumno i zajedničko djelovanje u ovoj teškoj situaciji, kao i na rad za dobrobit svih naših građana, bez izuzetka i nacionalnih predznaka, navodi se na kraju saopenja SDA. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...