HOĆE LI SVI PENZIONERI U FBiH DOBITI PENZIJE NA VRIJEME: ''Situacija je složena''

Primarna obaveza svih nas je da se držimo upustava, naredbi, preporuka. Isplata penzija za mart će početi 6. aprila, to je ponedjeljak. Za isplatu penzija imamo sva potrebna sredstva'', ispričao je Krnjić

  • Ekonomija

  • 28. Mar. 2020  

  • 0

Predstavnici institucija bosanskohercegovačkog entiteta Federacija Bosne i Hercegovine poručili su večeras na pres-konferenciji u Sarajevu da institucije odgovorno rade svoj posao te da građani u uvjetima krize mogu računati brigu o svim dijelovima ovog entiteta.

Kako je u kratkom obraćanju kazao Federalni premijer Fadil Novalić, počela je dostava testova na korona virus u sve dijelove entiteta.

''Danas je u sve dijelove Federacije počela dostava 20.000 testova na korona virus. Svi testovi na terenu će biti ove večeri. Svaka općina u Federaciji će dobiti testove. Vlada FBiH je kupila još 150.000 testova i ova isporuka će biti na usluzi građanima. Želim poručiti svim građanima da će Vlada na čijem sam čelu brinuti o svakoj općini i svakom građaninu. Niko neće biti zapostavljen niti zaboravljen'', poručio je Novalić.

Javnosti se obratio i direktor Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH Zijad Krnjić.

''Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje radi u normalnom tempu. Prilagodili smo se i komunikaciju imamo drugim sredstvima. Primarna obaveza svih nas je da se držimo upustava, naredbi, preporuka. Isplata penzija za mart će početi 6. aprila, to je ponedjeljak. Za isplatu penzija imamo sva potrebna sredstva'', ispričao je Krnjić, a potom rekao da još uvijek nije definisan način na koji će svi penzioneri dobiti svoje penzije s obzirom na izvjesno produženje Odluke o zabrani kretanja građanima starijim od 65 godina.

''Ta situacija je složena, radimo na njoj'', kazao je on između ostalog.

Armin Kajmaković, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, rekao je da je aerodrom u potpunosti spreman za sve izazove koji ga očekuju u narednim dainma.

''Ono što sigurno nas očekuje i ono što je aktuelno je određena vrsta vazdušnog mosta vezano za pomoć i što je prema mojim informacijama planirano da dolazi u narednim danima. Aerodrom je potpuno spreman'', naveo je on.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...