FEDERACIJA KREĆE S MASOVNIM TESTIRANJEM: Federalna vlada kupila još 150.000 testova

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine kupila je 150.000 testova za detekciju infekcije izazvane virusom korona i biće brzo raspoređeni, potvrdio je federalni premijer Fadil Novalić.

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2020  28. Mar. 2020

  • 1

Na konferenciji za medije je podsjetio da je danas počela dostava 20.00 testova za detekciju, te da bi trebali biti dostavljeni do kraja dana.

“Svaka općina u Federaciji BiH će dobiti testove”, rekao je Novalić dodajući da Vlada FBiH nastavlja sa jačanjem zdravstvenog sektora.

Naglasio je da će kupovinom novih testova biti masovnija primjena i testiranje građana.

"Vlada će brinuti o svakoj općini i svakom građaninu, za to imamo sredstva i kapacitet. Osim jačanja zdravstvenog sektora finaliziramo set ekonomskih mjer”, istakao je Novalić.

Poručio je da niko neće biti zapostavljen niti zaboravljen te da je ovo vrijeme u kojem treba pokazati zajednišvo, odgovornost i solidarnost.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...